AMASYA / SULUOVA - Şehit Yüzbaşı Alper Kalem Ortaokulu

Kas

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Kas

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten, bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 85. yıldönümü. Onun 1938'de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve akıllarda birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor.

Saatler 9'u 5 geçe insanlık sevgisi ve vatan sevgisiyle dolu, koca bir yürek durdu. Ama saatler durmuyor, dünya dönüyordu. Gerçek olan ölümlere yas tutmak değildi. Esas olan o ruhu yaşamak ve yaşatmaktı.

Ölümünün 85. yılında Büyük Önder'imizi saygıyla anıyoruz.

Anna töreninin hazırlanmasıda emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Şüheda CEYLAN HORLAR ve görevli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şehit Yüzbaşı Alper Kalem Ortaokulu Müdürlüğü.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını 100. yılına yakışır şekilde coşkuyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kutladıktan sonra hafta içi de okulumuzda program hazırladık.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şehit Yüzbaşı Alper Kalem Ortaokulu Müdürlüğü.

Ekm

Yenilenen sınav tarihlerimiz tabloda belirtilmiştir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

ŞEHİT YÜZBAŞI ALPER KALEM ORTAOKULU.

Ekm

Yeni yayımlanan İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği gereği vakit çizelgemizde değişiklik yapılmıştır.

Toplanma saatimiz 08.25'tir.

Öğle arası 50 dk.

İlk teneffüs 20 dk.

Diğer teneffüsler 15 dk. uygulanacaktır.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı, 14/10/2023 Cumartesi günü saat 14.00'te Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda yapıldı. Toplantı Okul Müdürümüz Osman KILIÇ'ın açılış konuşmasıyla başladı. Geçen yılın değerlendirilmesi, okulumuzun eğitim-öğretim başarıları, öğrencilerimizden ve velilerimizden beklentilerimiz, okulun genel kuralları gibi konularla devam etti. Toplantıda Okul Aile Birliği yeni yönetim ve denetim kurulu belirlendi. Velilerimizin yoğun bir katılım gösterdiği toplantı sonrasında öğretmelerle genel ve bireysel görüşmelerin yapıldığı veli toplantısına geçildi. Toplantıya katılım gösteren değerli velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

ŞEHİT YÜZBAŞI ALPER KALEM ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ.

Ekm

13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü münasebetiyle 13.10.2023 Cuma günü saat 14.30'da okulumuzda İkaz-Alarm ve Personel Tahliye Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatla Sivil Savunmanın önemini kavramak ve kavratmak amaçlanmıştır.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün söylediği gibi "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur." Siren sesiyle tüm öğretmenler ve öğrenciler en kısa sürede tahliyeyi sorunsuz olarak tamamlamışlardır.

Tahliye sonrasında Suluova İtfaiye Müdürlüğünün personelleri yangınla ilgili bilgilendirici konuşma yaptılar ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdiler.  Devamında okulumuz Afete Hazırlık Kulübü öğrencileri tarafından "13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' kutlama programı yapıldı.

Etkinliklerde emeği geçen Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmeni Haldun BOLAT'a , öğrencilerimize ve Suluova İtfaiye Müdürlüğünün değerli personellerine teşekkürlerimizi sunarız.

ŞEHİT YÜZBAŞI ALPER KALEM ORTAOKULU AİLESİ.

Ekm

Sağlıklı yaşam etkinlikleri çerçevesinde Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK ve okulumuz öğrencilerinin katılımıyla bisiklet sürme faaliyeti yapıldı. İlçemize yeni yapılan bisiklet yolunu kullanan öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK'a teşekkür ederiz.

Ekm

Derslere göre konu soru dağılım tabloları aşağıda verilmiştir.

Sayın Velimiz;

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı I. Dönem Veli Toplantısı ve “Okul Aile Birliği Toplantısı” 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Saat: 14.00 ’te Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda yapılacaktır.

Katılımınızı bekleriz.

Osman KILIÇ

Okulumuz öğretmenlerinin velilerle görüşme saatleri tabloda gösterilmiştir.

Sayın Veliler, okula gelirken öğretmenlerin görüşme saatlerini dikkate almanızı rica ederiz.

Şehit Yüzbaşı Alper Kalem Ortaokulu

Ağu

Bursluluk sınavına girecek öğrenciler aşağıdaki adresten nerede sınava girebileceklerini öğrenebilirler.

''Sınav Giriş Belgesi'' sınava gireceği sınıfta masasının üzerinde hazır bulunacaktır. Bunun için herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında nüfus cüzdanı , en az iki adet koyu siyah yumuşak uçlu kurşun kalem , kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi getirecektir.

Elektronik iletişim araçları (cep telefonu, hesap makinesi vs.) kesinlikle yanında bulundurmayacaktır.

Ağu

KURS BAŞVURULARI 24 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Öğretmen ve öğrenci başvurularının alınması 24-28 Ağustos’ta olacak. Kurslar ise 4 Eylül 2023 - 7 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Kurslara katılmak isteyenler, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek. Kılavuzda yapılan değişiklik nedeniyle bu yıl sadece 8. sınıf öğrencileri kurslara başvurabilecek.